2 æg
125 g sukker
reven skal af ½ appelsin
60 g kartoffelmel
1 spsk hvedemel
2 tsk bagepulver
Creme:
5 blade husblas
200 g kvark
1 dl sukker
reven skal af 1 appelsin
saften af 2 appelsiner ca 1 dl
2.5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Fold 1 form af bagepapir i bagepladens størrelse ( ca 35X40 cm) og med 2-3 cm kant.
Del æggene og pisk hviderne helt stive.
Drys halvdelen af sukkeret i og pisk hele tiden.
Derefter tilsættes resten af sukkeret, der piskes et par sekunder mere, og til sidst vendes appelsinskalen og æggeblommerne i én ad gangen. Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver blandes, sigtes og røres i med lette tag.
Hæld dejen i formen og bred den ud i et ensartet lag.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200ºC i ca 8-10 min. Lad kagen afkøle et øjeblik, før den vendes over på et stykke papir, der er drysset med sukker.
Papirformen pensles med koldt vand, så den er nemt at tage af.
Læg papirbunden løst over kagen, mens den afkøler.
Læg husblasen i koldt vand i ca 10 min.
Rør kvark med sukker, til det er opløst.
Tilsæt resten af den revne appelsinskal.
Vrid husblasen op og smelt den i lidt af appelsinsaften.
Tilsæt resten resten og rør det sammen med kvarken.
Pisk fløden og vend den i , når kvarken er ved at stivne.
Bred cremen over kagebunden og rul den sammen.
Drys med flormelis.
Rouladen kan også fyldes og rulles sammen med æblemos, abrikos- eller sveskemos, appelsinmarmelade, hindbærsyltetøj eller frugtkompot.
Kagen kan dækkes med flødeskum og drysses med reven chokolade eller snittede mandler eller nødder.