100 gram sukker
100 gram hvedemel
35 gram smør
4 æggehvider
6 æggeblommer
Fyld:
Marengs
3 æggehvider
170 gram stødt melis
35 gram flormelis
Pisk æggeblommer og sukker godt i ca. 5 minutter.
Tilsæt melet uden at piske.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt lidt sukker midtvejs for at stabilisere
dem.
Hæld de stive æggehvider og det smeltede smør i blandingen samtidig.
Bland det hele forsigtigt.
Hæld forsigtigt denne dej ud på et stykke papir, der er anbragt på
bagepladen.
Rør så lidt som muligt ved dejen med paletkniven og stryg blandingen
jævnt ud i ca. 1 ½ cm tykkelse.
Bag rouladen ved 230ºC i ca. 7 minutter.
Så snart kagen kommer ud af ovnen, skal den tages af pladen og over på
arbejdsbordet - med kagen mod bordpladen, fugt papiret med vand med
en pensel.
Efter to minutters forløb vil kagen af sig selv slippe papiret.
Lad den køle af dækket med et klæde, så den ikke bliver tør.
Smør fx. abrikos-marmelade på og rul den sammen.
Marengs:
Pisk hvider og flormelis, hæld forsigtigt sukkeret i under stadig
piskning til stift skum.
Sprøjtes på ruladen med stjernetyl og dekoreres som en ujævn
træstamme, sættes i en varm ovn til marengsen har fået farve.
Til jul pyntes med grønne marcipanblade og små røde marcipanbær, så det ligner Kristtjørn.