1 Marcipan Makronbund
Romfromage:
15 blade husblas
10 æggeblommer
10 spsk sukker
1 ½ dl rom
71/2 dl piskefløde
Fyld:
Rom
150 g hindbær
1-2 spsk sukker eller hindbærsyltetøj
Vandbakkelser:
35 g smør
1 dl vand
60 g hvedemel
2-3 æg
75 g overtrækschokolade
Nougat:
50 g mandler
85 g sukker
¼ tsk natron
Pynt:
2-3 dl flødeskum
Romfromage:
Udblød husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.
Rør halvdelen af rommen i.
Knug husblasen fri for vand og smelt den over et vandbad eller i
mikroovn.
Rør resten af rommen i husblasen, så den bliver håndvarm.
Rør husblasen i en tynd stråle i æggene.
Pisk fløden til skum og fold det i æggeblandingen, når den begynder at
tykne.
Læg marcipan makronbunden på et fad. Stænk bunden med rom.
Mos hindbærrene let og smag til med sukker.
Fordel hindbærrene eller hindbærsyltetøj over marcipan makronbunden.
Kom en springforms sider omkring bunden og hæld romfromagen i formen.
Stil den koldt, så fromagen kan stivne.
Vandbakkelser:
Bland smør og vand i en gryde og bring det i kog.
Kom melet i under omrøring og rør, til dejen slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen.
Pisk æggene sammen og rør dem i dejen lidt efter lidt.
Sørg for, at det tilsatte æg er rørt godt ind i dejen, før der tilsættes mere.
Dejen skal være så fast, at den holder faconen.
Sprøjt dejen gennem en sprøjtepose i små toppe lidt mindre end en valnød, eller sæt dem i små toppe med to skeer.
Bag vandbakkelserne 20-25 min. ved 200°C.
Ovndøren må ikke åbnes de første 15 min. af bagetiden, så kan vandbakkelserne falde sammen.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Glaser de kolde vandbakkelser med chokolade gennem et kræmmerhus
af pergamentpapir eller med en kniv.
Nougat:
Skold, smut og hak mandlerne. Smelt sukkeret lysebrunt på en varm, tør pande.
Tilsæt mandlerne, når sukkeret er helt smeltet. Rør natron i.
Hæld nougatblandingen på en plade, der er smurt med olie.
Lad nougaten blive kold.
Knus nougaten med en kødhammer eller kagerulle.
Anretning:
Fjern formen fra romfromagen.
Pynt med flødeskum, drys med knust nougat og anbring vandbakkelserne omkring desserten.
Lad evt. desserten stå i køleskab ca. 30 min. før servering, således
bliver makronbunden blød.