Godt gammeldags rugbrød. Bag dit eget historiske rugbrød
helt fra bunden. Du vil nyde resultatet af dine anstrengelser!
Sværhedsgrad: Let
# Ingredienser
Surdej:
2 dl rugmel
2 dl kærnemælk
1 tsk salt
1 kg rugmel
1 l vand
3 spsk salt
æg (æggehvider, - eller øl)
* Tilberedning
Surdej: Ingredienserne til surdejen røres sammen og stilles lunt
i 3-4 dage.
Rør af og til.
Herefter er surdejen er klar til brug.
Rugmel blandes i lunken vand, deri tilsættes lidt surdej.
Dejen lægges nu varmt, tildækket med vådt viskestykke i 1
døgn, for at løftes (hæve).
Æltes godt igennem og formes til brød, som pensles med
æggehvider eller øl for at få en behagelig skorpe.
Brødene sættes i bageovnen ved 225 °C i 45 minutter.