1 brød (det runde brød på billedet) Tilberedningstid: 15-20
min. Hævetid, i alt: 7-8 timer.
Bagetid: 50-60 min. Fryseegnet
#
50 g gær
4 dl kærnemælk
50 g smør eller margarine
2 tsk salt
225 g rugmel (4 dl)
ca. 300 g grahamsmel (5 dl)
ca. 1 dl hele rugkerner
*
1. Udrør gæren i den lune mælk.
Rør blødgjort fedtstof i sammen med salt og rugmel.
Slå dejen godt sammen.
Tilsæt grahamsmelet og lad dejen hæve tildækket på et lunt
sted i 6-7 timer.
2. Ælt dejen let sammen med hele, letknuste rugkerner.
Kom dejen i en smurt form og bag ved 200 °C i 50-60 min.
Dæmp evt. varmen de sidste 15 min. af bagetiden.
Rugbrød med gær
1. Udrør gæren i lunken mælk.
Tilsæt blødgjort fedtstof og salt.
2. Tilsæt melet og slå dejen kraftigt med en træske.
Lad dejen hæve tildækket 6-7 timer.
3. Ælt dejen let sammen med hele rugkerner.
Kom dejen i en smurt form og lad den efterhæve.
Brødet bagt i firkantet form er Rugbrød med surdej