Logo

Safran og appelsin cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Safran og appelsin cupcakes

Disse gourmetkager vil med deres fine safrantråde og blide smag af appelsin og mandler være perlekte til et tebord. Server dem med en skål flødeskum og et krus sort te. så kan aftensmaden godt vente!

 

18 stk. cupcakes:

2 1/2 dl friskpresset appelsinsaft

1 spsk fintrevet appelsinskal

1/4 tsk safrantråde (ikke pulver!)

3 æg

150 g flormelis + ekstra til drys

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

150 g finthakkede eller malede mandler

125 g smør, smeltet

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bring appelsinsaft og -skal i kog sammen med safrantrådene i en gryde.

Dæmp varmen, og lad det simre i 1 minut.

Tag det af blusset, og køl det af.

 

B. Rør æggene lyse og skummende med sukkeret i en stor skål.

Tilsæt mel, bagepulver, mandler, appelsinblandingen og smørret, og bland det hele hurtigt med en træske.

Dejen må godt være lidt klumpet..

 

C. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og glat overfladen med bagsiden af skeen.

Bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

E. Drys kagerne med flormelis, og server dem med en skål ikke for stiftpisket flødeskum.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is med æble og kanelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os