Logo

Safranbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 knsp. Safran
1/4 l. Mælk
25 g Gær
1/2 stk Æg
100 g Smør
1/4 tsk Salt
1 1/2 dl Sukker
1/2 dl Mandler
1 dl Rosiner
500 g Hvedemel
æggehvider
Perlesukker
Mandler
Rosiner

Knus safran meget fint i en morter med lidt sukker.
Rør gæren ud i dejfadet med lidt af den kolde mælk og tilsæt ægget.
Bland fedtstoffet i resten af mælken og lun blandingen.
Hæld den over gæren, tilsæt salt, sukker og safran.
Ælt melet i dejen sammen med rosinerne og de skoldede, smuttede, hakkede mandler.
Ælt dejen godt, til den er smidig og stil den til hævning.
Den hævede dej æltes godt igennem og formes til kringler, gifler, runde kager eller kranse.
Læg dem på smurt plade til efterhævning.
Smør med æg og drys perlesukker, hakkede mandler og rosiner over.
Kransene skal bage 10 minutter mere.
Bages ved 225° i 10 minutter
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Muscovado-yoghurt iscreme med karamelspiralEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os