Logo

Salat af spinat, slikasparges og rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ bdt Slikasparges
100 g spinat
2 hjertesalat
6 stilke rabarber
3 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike Kan udelades hvis rabarberne er meget syrlige
salt

Skær rabarberne i tynde skiver, gerne diagonalt.
Rist dem over stærk varme i olivenolie til de begynder at blive bløde.
Drys med en anelse salt.
Pas på med at røre for meget i dem, da de ellers meget nemt bliver til kompot.
Smag rabarberne til med æbleeddike.
Skræl aspargesene og skær dem i halve.
Blancher dem straks i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Kom dem straks i iskoldt vand.
Rengør spinaten og blancher den i det samme vand.
En skal kun lige ned i vandet og op igen.
Pluk hjertesalaten i mundrette stykker.
Anret hjertesalat blandet med de hele spinatblade (bred dem eventuelt lidt ud) på et fad.
Stik slikaspargesene dekorativt ind i salaten, og kom rabarberskiverne over.
Vær varsom med væden fra rabarberne, da den kan være meget syrlig.

Tips: Slikasparges kan erstattes af artiskok eller bønner. Anvend rabarbersaften rystet sammen med lidt olivenolie som dressing til en grøn salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her