Logo

Salat med kogte korn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Salat med kogte korn

 

Server denne friske og mættende salat som tilbehør i stedet for kartofler eller brød.

Kog gerne kornet dagen i forvejen så er salaten hurtigt vendt sammen.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20-45 min. (afhængig af kornsort). Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

250 g korn eller frø (fx spelt, rug, hvede, amaranth eller perlebyg)

1 tsk fintrevet citronskal

3 spsk friskpresset citronsaft

1 bundt persille (hakket)

4 tomater (i små tern)

2 fed hvidløg (finthakket)

¼ tsk cayennepeber

2 spsk olie

salt

100 g feta i tern

*

 

Skyl kornet grundigt og kog det efter pakkens anvisning.

Vend de afkølede kogte korn forsigtigt sammen med citronskal, citronsaft, persille, tomat, hvidløg, cayennepeber og olie.

Smag til med lidt salt og drys med feta (husk fetaost er salt).

 

Tips: Der findes mange slags korn i butikkerne; nogle er parboiled eller polerede og har dermed en kortere koge tid end de helt ubehandlede korn, som er ægte fuldkorn.

Du kan også tilberede salaten med ris, bulgur eller couscous.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brombæris med hvid chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os