Logo

Salat med røget sild og ristede rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Røget sild kendes fra retter som Sol over Gudhjem. Her bruges sildene i en spændende ret med ristede rabarber. Hertil kommer en lækker salat med blandt andet mangold, aubergine og rucola.

 

4 røgede sild
2 stilke rabarber
3 spsk extra jomfruolivenolie
1 spsk sukker
Friskkværnet peber
 
Salat:
2 bdt rucola
1 bdt rød sennep salat
2 bdt mangold salat (kendes også som bladbede, og sølvbede) 
1 aubergine
1 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
 
Skær auberginen i lange strimler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie.
Krydr med salt og peber.
Bag strimlerne i ovnen ved 200ºC i ca. 20 minutter.
Skær rabarberstilkene i tynde diagonale skiver.
Rist i olien, krydr med sukker og kværnet peber og rist videre til sukkeret er smel­tet.
Undlad at røre for meget i rabarberne, da de ellers nemt bli­ver til kompot!
Fjern ben og skind fra de røgede sild og lad så vidt muligt fileterne være hele.
Skyl og tør salaterne godt.
Fordel salaterne på tallerkenerne og stik auberginestrimlerne ind i. Fordel sildefileter og bagte rabarber på salaten og dryp til sidst med olivenolie.
 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvid kanelcreme og koncentreret chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os