
 
Hyldeblomstsæsonen er alt for kort,
så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om
aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min. Bagetid: 15 min. 
 
#
100 g rugbrød 
1 spsk olie 
½ tsk flagesalt 
100 g blandede salater eller babyspinat 
4 nye gulerødder 
200 g varmrøget laks 
 
Dressing: 
1 tsk dijonsennep 
2 spsk konc. hyldeblomstsaft 
½ spsk citronsaft 
3 spsk olie 
salt og peber 
*
Skær rugbrødet i meget tynde skiver på en pålægsmaskine
eller med en skarp kniv. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og
drys med flagesalt. 
Bag dem sprøde i ovnen ved 180 °C i 10-15 min. 
Afkøl, og opbevar i en kagedåse. 
 
Skyl og slyng salater eller spinatblade. 
Skræl gulerødderne, og skær dem i lange tynde stykker med en
kniv. 
Store gulerødder kan skæres i spåner med en
kartoffelskræller. 
 
Pisk dressingen sammen, og vend den med salat og gulerødder.
Anret på 2 tallerkener. 
 
Bryd den varmrøgede laks i mindre stykker, og anret dem på
salaten sammen med de sprøde rugbrødschips. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin