Logo

Saltede citroner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltede citroner er en uundværlig ingrediens i marokkansk mad. Saltet fjerner det bitre og efterlader citronerne med en frisk og aromatisk smag, som ikke kan erstattes af friske citroner. En lille indsats, som belønnes rigeligt.

4-6 citroner afhængigt af glassets størrelse
1 tsk salt pr citron
vand
citronsaft
1 stang hel kanel
3 hele nelliker
5 hele korianderfrø
3 sorte peberkorn
1 laurbærblad

Vask citronerne grundigt. Skær med en spids kniv citronerne i kvarte, således at frugten holdes sammen i begge ender. Pres en kvart tsk groft salt ind i hvert indsnit og kom citronerne i et stort, rent syltetøjsglas, tryk dem godt sammen, læg også krydderierne i glasset og hæld saften af 1 citron herover. Fyld op med kogende vand, læg låg på og lad citronerne henstå i et mørkt skab i 3 uger. Citronerne kan nu holde sig adskillige måneder. Inden de spises, skylles de i koldt vand. Frugtkødet fjernes som regel inden brug, men det er velegnet i dressinger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her