Logo

Saltkartofler med to slags dip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 kg små nye kartofler med skræl.
150 g groft salt

Skrub kartoflerne og skyl dem. Kom dem i en gryde sammen med saltet og dæk med vand. Kog kartoflerne uden låg ved god varme, til alt vandet er fordampet, og kartoflerne er møre. Afkøl kartoflerne.

Pesto med kapers og ansjoser
Denne dip ligner lidt en pesto, men smager af meget mere, fordi vi har brugt kapers og ansjosfileter i stedet for den traditionelle parmesanost og pinjekerner.

2 fed hvidløg.
4 spsk kapers.
2 ansjosfileter.
1 dl krydderurter fx. persille og basilikum
1 dl olivenolie

Knus og hak hvidløget. Skær ansjosfileten i mindre stykker og blend alle ingredienserne sammen til en tyk sauce. Smag eventuelt til med citronsaft.

Mayonnaise med hvidløg og sennep
Vær opmærksom på, at alle ingredienser bør have samme temperatur, for at mayonnaisen skal lykkes.

2 pasteuriserede æggeblommer
lidt groft salt.
1 tsk dijonsennep
3 dl olie
2 fed knust hakket hvidløg
peber

Pisk æggeblomme sammen med salt og sennep. Tilsæt olien, mens der piskes først dråbevis, til mayonnaisen bliver tyk. Derefter i en tynd, jævn stråle. Tilsæt hvidløg og smag til med friskkværnet peber.
--
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æble- og kanelkager med marcipanlågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!