600 g rødtungefilet 
75 g smør 
5 blade salvie 
1 spsk rasp 
1 dl hvidvin 
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning) 
4 skiver bacon 
1 skalotteløg 
1 stk endivie salat/endviesalat 
1 fed hvidløg 
½ peberfrugt (rød) 
1 dl fløde (erstat evt.med mælk eller fløde 13) 
100 g grønne bønner friske 
Rødtungefilet: 
Begynd med salviesmør: Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5 stk på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve. 
Fileterne krydres med salt og peber og foldes til ruller. 
Lægges i et smurt ovnfast fad med et lag af salviesmørret øverst. 
I bunden af fadet kommes hvidvin og fiskebouillon. 
Overdæk med alufolie og damp fileterne i ovnen i ca. 10 min. ved 190ºC. 
Lad fileterne trække yderligere 10 min. i fadet inden servering. 
Bønneprovincial: 
Bacon, løg og evt. lidt hvidløg skæres i tern og svitses i lidt olie ved svag varme. 
Tilsæt de grønne bønner, der er flækket og halveret, endivie salat, der er skåret i stave og tynde strimler af peberfrugten. 
Svits det hele i ca. 5 min. afhængig af hvor meget bid man vil have i grønsagerne. 
Sauce: 
Hæld lagen fra fadet op i en gryde og kog det lidt ind. 
Tilsæt fløde og reducer igen indtil saucen får en cremet konsistens. 
Smag til med salt, peber og evt. lidt hvidvin og salvie.