Logo

Sellerischnitzel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Også lækkert uden skinke. 4 pers.

1 stor selleri (800 g)
saft fra 1 citron
4 skiver kogt skinke
4 skiver mellemlagret gouda ost
salt, friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
1 æg
8 spsk rasp
2-3 spsk smeltet smør

Skræl sellerien og skyl den.
Skær den i 8 lige tykke skiver (skær endestykket i små stykker).
Hæld 1 l vand i en gryden og kom citronsaft i vandet.
Lad selleriskiver koge kraftigt i vandet i 5 minutter, giv dem et kuldechok under den kolde hane, lad dem dryppe af og tør med køkkenrulle.
Læg 1 skive skinke og ost på halvdelen af selleriskiverne (hvis skinkeskiverne er for store, kan de klappes sammen).
De øvrige 4 selleriskiver lægges ovenpå.
Krydr med salt og peber, drys let med hvedemel.
Pisk ægget i en dyb tallerken, drys raspen i en anden tallerken.
Træk de sammenlagte selleriskiver gennem æggemassen, vend dem i raspen og tryk paneringen let sammen.
Smelt smørret i en stor pande og steg de panerede sellerischnitzler sprøde ved middel varme på begge sider fem minutter.
De mindre selleri rester steges simpelt hen med.

Server med salat, tomatsauce, senneps-yoghurtsauce med kapers, karrysauce ...
kj pr. portion: 1700

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her