Logo

Selleriskum med terrine af pighvar, hjertemuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Selleriskum med terrine af pighvar, hjertemuslinger


Selleriskum med terrine af pighvar, hjertemuslinger og citrusgranulat
(4 personer)
 
# Ingredienser
2 pighvarfileter a 120 g uden skind
½ kg hjertemuslinger
8 kammuslinger
¾ lille knoldselleri
2 dl piskefløde
Timian
1 langt, fransk skalotteløg
1 dl tør hvidvin
Smør, olivenolie, salt, peber
Skal af 1 appelsin
Sukkerlage (1 dl vand + 1 dl sukker)
 
* Tilberedning
Selleriskum: Damp hjertemuslingerne med hak­ket skalotteløg, timian og hvidvin under låg, til de åbner sig (knap 5 minutter).
Tag muslinger­ne ud af skallerne og gem dem til terrine.
Mus­lingefonden bruges til skum.
Skær sellerien i små tern og damp dem møre i smør med ½ dl vand. Tilsæt muslingefonden og 1 ¾ dl piskefløde.
Kog blandingen igen­nem, blend og smag til.
Kog suppen op og pisk den luftig med resten af fløden pisket til flødeskum umiddelbart før ser­vering.
 
Pighvarterrine: Halver pighvarfileterne, så de bliver halvt så tykke, og læg dem i lag med hjertemuslingerne.
Pak lagene stramt i smurt bagepapir og bag dem ved 120 °C i ca. 10 minutter.
Vend terrinen efter 5 minutters bagning, så saften fordeler sig ensartet i terrinen.
Trancher og server terrinen i selleriskummet.
 
Citrusgranulat: Blancher skal af 1 usprøjtet appelsin i sukkerlage og tør skallen i ovnen ved 80 °C, til den er knastør.
Pulveriser skallen i en krydderimølle.
 
Kammuslinger: Steg kammuslingerne på en hed pande i olivenolie, så de får en god kara­melliseret stegeskorpe.
 
Anretning: Parfumér selleriskummet med citrusgranulatet på toppen umiddelbart før ser­vering.


 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.435 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her