Logo

Sellerisuppe med sellerifrites

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 personer

1 rodselleri
1 løg
1 æble
ca. 6 dl grønsagsbouillon
smør
frisk timian
salt og peber
1 fed presset hvidløg
½ dl græskarkerner (gerne ristede)
lun focaccia

Når det er koldt og vådt derude, er det godt med en kraftig suppe. Denne udgave er nem, billig og meget mættende. Du kan også bruge andre af de gode rodfrugter der er fremme på dette tidspunkt, fx persillerod eller pastinak. Er du i det ekstravagante humør, så kom en slat fløde i den blendede suppe.

Skræl sellerien og skær den i 1 cm tykke skiver. Læg dem i vand. Tag et par skiver fra og skær dem små strimler. Læg dem i vand for sig. De øvrige skiver skæres i tern og koges møre i bouillonen. Æble og løg befries for skræl og skæres i mindre stykker. Kom også dem i gryden sammen med friske timianblade. Mens suppen simrer, sauteres de små selleribjælker gyldne i smør på en god pande. Drys dem med salt og peber. Når suppen har simret i ca. 15 minutter, blendes den helt jævn ved hjælp af en stavblender. Du kan også gøre det ad flere omgange ved hjælp af en almindelig food processor. Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag suppen til med salt og peber. Server den med de lune sellerifrites på toppen og drys med græskarkerner. Der bydes lun focaccia til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her