Logo

Selvhævende mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selvhævende mel


Selvhævende mel
Måske er du stødt på self-raising flour i amerikanske eller engelske opskrifter, men selvhævende mel kan også findes i danske melproducenters sortiment. Melet indeholder kemiske hævemidler og ofte også salt. Det bruges fx til tempuradej eller kager, som ellers ville indeholde bagepulver. Du kan erstatte selvhævende mel med 250 g hvedemel blandet med 2½ tsk bagepulver og ½ tsk fint salt.

Vælger du fuldkornshvedemel bør du være opmærksom på, at dets bageevne er lidt dårligere end almindeligt hvedemel. Derfor kan du ikke erstatte hvedemel med fuldkornshvedemel 100 %. Når fuldkornshvedemel fremstilles, bruges der en større del af kornet end ellers.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.291 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her