Logo

Skaldyrsfondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 løg
1 spsk olivenolie
1 dl tør hvidvin
2 spsk pernod, kan undlades
1 kg rensede blåmuslinger
400 g pillede nordsørejer
¾ l. olie
2 ½ dl cremefraiche 18%
salt
friskkværnet hvid peber
1 bundt dild

Pil løget og skær det i både. Varm olivenolien i en mellenstor gryde og lad løgbådene blive klare heri. Spæd med hvidvin og evt. pernod. Hæld muslingerne i gryden og lad det stå i ca. 5 minutter under låg ved god varme, til de har åbnet sig, ryst gryden et par gange.

Hæld muslingerne i en sigte og lad dem dryppe af over en skål. Pil muslingerne ud af skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anret muslingerne og rejer.

Rør creme fraichen med 3-4 spsk muslingesuppe og krydr med salt og peber. Skyl og tør dilden. Hak fint og rør den i creme fraichen.

Varm olien i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.

Stik muslinger og rejer på fonduegaflerne og steg dem i den varme olie. Spis cremefraiche-saucen til.

Velegnet tilbehør er også cremefraiche med tomat, sennepsmayonnaise med dild, lyst brød og tør hvidvin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her