Logo

Skinkefrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selvom kødhakkemaskinen dukker op i husholdningerne i slutningen af 1800-tallet, var krumkniven i lang tid stadig det foretrukne redskab, når man skulle hakke kød og andre ting. Man mente at kø­det fik metalsmag, når man brugte kødhakkemaskinen. Også senere hen har mange husmødre foretrukket den emaljerede kødhakker, når de skulle anskaffe denne ny­modens maskine. Imidlertid bliver retter af hakket kød hyppigere kost hen imod år­hundredeskiftet.
 
250 g skinke
3 æg
60 g hvedemel
60 g smør
500 g kartofler
1 ½ dl mælk
Tilbehør: Stuvede kartofler og Persillesauce
 
Skinkekødet hakkes fint. Kartoflerne rives fint.
Æggene piskes og røres med melet, det smeltede smør, kartoflerne og mælken.
Skinkefarsen kommes i.
Alt røres til en lind fars, der for­mes til frikadeller og steges på panden i fedtstof.
Frikadellerne spises med kartofler og persillesauce.
 
Disse frikadeller stammer fra Svendborg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her