
 
Det italienske køkken er meget mere end pasta. Disse saftige
skinkeruller med ost er et udsøgt bevis på dette. Mættende
• Skinke er magert kød • Ricotta kan erstattes med hytteost
som er mere magert. 
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Skinkeruller italienske:
600 g skinke 
SAUCE: 
2 fed hvidløg 
1 tsk olie 
2 dåser knuste tomater à 400 g 
1 tsk tørret oregano 
1 tsk tørret basilikum 
½ tsk salt 
½ tsk sort peber 
FYLD: 
2 spsk hakkede sorte oliven (valgfrit) 
2 fed hvidløg 
1 tsk reven citronskal 
1 dl ricottaost 
1 spsk hakket frisk persille 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C. 
Afpuds skinken og skær den i otte skiver. 
Pil og hak hvidløget. 
 
2 Forbered saucen i en lille gryde. 
Opvarm olien ved jævn varme. 
Tilsæt det hakkede hvidløg og steg det under omrøring ca. 1
min. 
Tilsæt tomater, oregano, basilikum, salt og peber. 
Lad saucen simre til den er jævn, ca. 15 min. 
Rør rundt nu og da. 
 
3 Udsten og hak de sorte oliven. 
Pil og hak hvidløget. 
Bland citronskal, hakket hvidløg, ricotta, oliven og
persille i en skål. 
Bland det godt. 
 
4 Fordel fyldet på skinkeskiverne og rul dem sammen. 
Fæstn med tandstikkere. 
Læg rullerne med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad. 
Hæld saucen over og stil fadet i ovnen 30 min. 
Fjern tandstikkerne og server straks. 
 
Tips & råd 
 

Anvend en spiseske til at fordele osteblandingen på skinken.
Smør osten ud, men lad en ½ cm fri kant være rundt om. 
 

Rul skiverne sammen. 
Begynd fra den korte ende. 
Luk til med en tandstikker, så skinken ikke åbner sig under
tilberedningen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 262 = kJ 1100 
Kulhydrat 7 g Protein 36 g Fedt 10 g (34%) Fibre 2 g