1 skalotteløg 
smør eller margarine 
1½ spsk rødvinseddike 
1½ spsk Dijon-sennep 
1 tsk kartoffelmel 
persille, klippet 
4 store svinekoteletter 
1½ tsk tørret salvie 
Tilbehør: kogte kartofler, kogt broccoli eller blomkål
* 
Hak løget fint og lad det snurre i 1 spsk smør eller margarine. 
Tilsæt rødvinseddike og 2,5 dl kogende vand. 
Lad det småkoge i 10 minutter og rør sennep i. 
Jævn med kartoffelmelet, der er udrørt i lidt vand, og tilsæt klippet persille. 
Hold saucen varm. 
Steg koteletterne i fedtstof - 5-8 minutter på hver side - og drys med salvie. 
Læg koteletterne i et varmt fad og hæld saucen over. 
Server kogte kartofler samt kogt broccoli eller blomkål til.

Abrikosmousse 
250 g tørrede, lyse abrikoser 
85 g sukker 
2 dl piskefløde 
2 æggehvider 
1 knsp salt 
mandelflager 
*
Lad abrikoserne stå i vand, der netop dækker dem, natten over. 
Kog dem møre i iblødsætningsvandet og rør sukker i. 
Purér massen og lad den blive kold. 
Pisk fløden meget stiv og vend den og derefter æggehviderne, der er pisket meget, meget stive med saltet, i abrikosmosen. 
Fordel desserten i portionsskåle og drys med mandelflager, der eventuelt først ristes på tør pande.