(4 personer)
 
Jomfruhummersuppe:
1 kg jomfruhummerskaller 
1 porre
2 skalotteløg
2 gulerødder
1 hvidløg
Persillestilke
Timianstilke
2 l. vand
2 spsk  tomatpure
3 dl sød vin
Olie
½ l. fløde
25 g kolde smørtern 
Salt, peber
 
Saltlage:
2 l. vand
½ kg sall
15 g sukker
10 hvide peberkorn
 
900-1000 g renset torskefilet 
4 skiver bacon
1 grøn peber
 
Jomfruhummersuppe: Brun iomfruhummerskallerne af i varm olie.
Tilsæt groftskårne urter, stilke og tomatpure. hæld vin på og lad koge i 5 minutter. 
Tilsæt så vand og kog videre i 15 minutter.
Si fonden. pres skallerne. så al smag kommer med.
Kog fonden ind i yderligere 10 minutter og si den igen.
Tag 1 liter fond (frys evt. resten af fonden} og reducer til det halve. Hæld fløden på og kog ind i 10 minutter.
Smag til med salt og peber og monter med smør.
Skum med stavblender lige inden servering.
 
Saltlage: Kog ingredienserne op og afkøl lagen.
Læg den rensede torskefilet i den kolde saltlage og lad trække i 20 minutter. 
Skær torsken i 8 passende stykker og pocher dem i 8-9 minutter i letsallet vand.
 
Bacon: Bag baconskiverne mellem 2 stykker bagepapir under pres i ca. 20 minutter ved 200ºC.
 
Anretning: Skær den grønne peberfrugt i julienne og sauter i olie.
Fordel juliennestrimlerne i 4 dybe tallerkener, anret torskestykkerne ovenpå, hæld den skummende. varme iomfruhummersuppe omkring og stik 1 skive sprød bacon i toppen af hver anretning.