10 g gær 
1 spsk sukker 
1 knivspids salt 
2 dl sødmælk 
kornene fra 1 vaniljestang 
ca. 3 ½ dl hvedemel 
2 æg 
20 g smør 
250 g brombær (friske eller frosne) 
1 dl sukker 
1 dl grappa eller anden ikke sød brændevin
     
Rør gær med salt og sukker, til massen er flydende. 
Lun mælken og rør den ud i gæren sammen med vaniljekornene. 
Kom hvedemel i en skål og rør mælkemassen i lidt ad gangen, til blandingen er jævn og uden klumper. 
Pisk æggene i og justér konsistensen med lidt hvedemel eller mælk. 
Smelt smørret på en stor teflonpande, og rør det i dejen. 
Lad dejen hæve tildækket 20 minutter. 
Steg uden yderligere fedtstof 2-3 små pandekager ad gangen, til de er tykke og lyst gyldne, ca. 4 minutter på hver side. 
Beregn ca. ½ dl til hver. 
Serveres lune med flydende honning og brombær, der har trukket natten over i sukker og grappa. 
Pandekagerne kan fryses og lige lunes inden servering.