200 g hvedemel 
150 g smør 
50 g flormelis 
3 spsk fløde 
Fyld: 
250 g blød nougat 
½ dl cognac el.  portvin 
2 ½ dl piskefløde 
50 g mandler
Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i, tilsæt fløden og saml dejen. 
Stil dejen køligt ½ times tid inden den udrulles og fordeles i 4 smurte portionsforme. 
Prik tærtedejen med en gaffel og bag ved 225°C i 10-15 min. eller til tærterne er gyldne. 
Lad dem blive helt kolde. 
Smelt nougat over vandbad. 
Lad den svale og rør så spiritussen i. 
Vend den piskede fløde i massen og fordel i formene. 
Skold, smut og flæk mandlerne. 
Rist dem på en tør hed pande. 
Lad dem svale lidt inden de fordeles på tærterne i et pænt mønster.