2 dl fuldkornsrugmel 
4 dl kogende vand 
1 tsk salt 
1 spsk olievenolie 
25 g gær 
ca. 450 g hvedemel 
100 g grønne olieven med piment 
Til pensling: 
2 spsk vand 
1 spsk olivenolie
Kom rugmelet i en skål, hæld det kogende vand over og lad det stå i ca. ½ time. 
Tilsæt salt og olivenolie og rør gæren ud i den blanding.  
Kom det meste af melet i og ælt resten af melet i efterhånden, til dejen er smidig.  
Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time. 
Skær oliven i skiver. 
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker. 
Tril dem til boller og rul dem flade med en kagerulle, ca. 12 cm i diameter. 
Fordel olivenskiverne på de flade boller og fold kanterne ind. 
Tryk godt til, så brødene ikke åbner sig for meget under bagningen. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 15 minutter. 
Pensl med en blanding af olivenolie og vand og bag dem i ca. 15 minutter ved 200°C på midterste ovnrille.