½ l. sødmælk 
1 ½ dl  rismel 
2 æg 
75 g  rasp 
1 spsk  kartoffelmel 
1 spsk  lunet smør 
¾ tsk  salt 
evt. lidt kardemomme 
letsaltet vand 
  
Der koges en fast grød, mere stiv end den sædvanlige rismelsgrød, af ½ liter sødmælk og 1 ½ dl  rismel.
Grøden afkøles. 2 æg, 75 g  knuste tvebakker (i vore dage. rasp), 1 spsk  
kartoffelmel samt 1 spsk  lunet smør og ¾ tsk  salt røres i.
Kartoffelmelet gør bollerne glatte, men kan evt. udelades.
I rigtigt gamle dage anvendte man også lidt kardemomme i. 
Dejen røres godt og anvendes med det samme. 
En gryde med kogende letsaltet vand skal stå parat.
Bollerne sættes af med en ske eller trilles mellem hænderne i en størrelse som en stor hasselnød.
Bollerne lægges i det kogende vand og koges over svag varme i 8-10 min.