
 
Chokolade, bananer og jordnødder er en god trio. Disse
småkager smager af meget, og de er både sprøde og saftige! • Havregryn
indeholder mange fibre. • Erstat gerne chokoladen med fx tørrede abrikoser
eller rosiner. 
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 10-13 min. 25
stk. 
 
# Råvarer til Småkager med chokolade
50 g smør eller margarine 
2 dl farin 
2 spsk vaniljesukker 
1½ dl jordnøddesmør 
1 banan 
1 æg 
1½ dl hvedemel 
1 tsk bagepulver 
1 dl havregryn 
100 g chokolade, fint hakket 
1-3 spsk fløde, 13% 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en plade med bagepapir. 
 
2 Bland fedtstof, farin, vaniljesukker og jordnøddesmør i en
blender, foodprocessor eller i en skål. 
Bland til det hele er lyst og porøst. 
 
3 Mos bananen. 
Pisk ægget sammen. 
Rør æg og banan i jordnøddeblandingen. 
Bland mel og bagepulver, sigt det i og bland det godt. 
Tilsæt havregryn og hakket chokolade. Bland det godt. 
Tilsæt fløden og rør rundt til blandingen har en blød
konsistens. 
 
4 Sæt dejen i toppe med en spiseske på bagepladen. 
Tryk kagerne ud med en våd gaffel. 
Bag i ovnen ca. 10 min, til kagerne er gyldne. 
Lad dem svale lidt af på pladen. 
Læg dem på en rist og lad dem køle helt af. 
 
Tips & råd 
 
Æg varierer en hel del i størrelse. De sorteres efter vægt
fra størrelse 1 til 5, hvor størrelse 1 er de største. Produktionsmetoden skal
også være angivet på bakken. Et mellemstort æg vejer 55-60 g. Af æggets vægt
udgør skallen ca. 10%, blommen ca. 30% og hviden ca. 60%.
Farven på ægget afhænger af hønens race, brune høns lægger
brune æg, og hvide høns lægger hvide æg. Brune og hvide æg har samme
næringsværdi. 
 
Frysning: Frys kagerne ved først at lægge dem i et lag på et
stykke bagepapir. 
Frys til de er hårde. 
Pak dem derefter i fryseposer og luk til. 
Varm dem på bagepapir i ovnen ved 150 °C i 5 min. 
 
PR. KAGE: Energi: Kcal 135 = kJ 567 
Kulhydrat 15 g Protein 3 g Fedt 7 g (47%) Fibre 1 g