
Smørkage er en af de klassiske gode mormor-kager. Bag den
med remonce og creme - det er super lækkert!
#
Dej: 
1 dl mælk 
25 g gær 
100 g smør 
2 spsk sukker 
1 æg 
300 g hvedemel 
 
Fyld 1: 
1 æg 
1 æggeblomme 
2 spsk sukker 
1 spsk hvedemel 
¾ dl fløde 
¾ dl mælk 
1 spsk vaniljesukker 
 
Fyld 2: 
50 g smør 
4 spsk sukker 
2 tsk kanel 
1 æg til pensling 
 
Glasur: 
129 g flormelis 
1 spsk vand 
evt. kakao
 * 
Lun mælken og opløs gæren heri. 
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det grundigt sammen til en smidig dej. 
Lad det hæve lunt og tildækket ca. 1 time. 
Fyld 1: 
Bland alle ingredienserne i en gryde og varm op til kogepunktet under piskning. 
Når det bliver tykt, slukkes for blusset, og fyldet afkøles.
Slå dejen ned og rul halvdelen ud til en cirkel, der lægges i bunden og op ad siderne på en godt smurt springform. 
Fyld 2: 
Resten af dejen rulles ud til en rektangel på 12 cm's brede.
Smør dejpladen med æg og drys med sukker og kanel. 
Rul dejen sammen til en roulade, der skæres i 3 cm. tykke skiver. 
Fordel æggecremen i springformen og læg skiverne derpå. 
Pensl med sammenpiskede æg og bag i ovn ved 200 ºC i ca. 35 min. 
Lad den afkøle i form på en rist.
Før servering pyntes smørkransen, med glasur.
  
Tips: Smørkransen er fryseegnet, men optøningen tager lang tid.