300 g  tynde rå lakseskiver
1 rødløg 
 klippet purløg
 
Marinade: 
2 ½ spsk  jomfru-olivenolie
1-1 ½ dl  frisk appelsinsaft
1 ½-2 spsk  akaciehonning
1 ½ tsk  friskrevet ingefær
 salt
 friskkværnet peber
 
Tilbehør: 
 hakkede rødlåg
 klippet purløg
 ristet brød (fransk- eller rugbrød)
 evt. smør
Start med at lave marinaden. Pisk olie og 1 dl   appelsinsaft sammen i en skål, først halvdelen af saften, så resten. Pisk 1 spsk   limesaft og 1 ½ spsk   flydende honning i. Skræl ingefærrod og riv 1 ½ tsk   Pisk den i marinaden sammen med lidt salt. Hæld marinaden i et glas med skruelåg og ryst den godt sammen. Sæt den køligt ca. 1 time, mens den trækker smag.  Den kan også stå et par timer. Ryst igen marinaden sammen og smag til med appelsinsaft, lime og akaciehonning.  Marinaden er kraftig i smagen, men skal ikke være alt for sød. Ingefærssmagen skal gå igennem, så måske mere ingefær.
Ryst igen marinaden sammen og dæk bunden af 4 store  tallerkner med et tyndt lag af den gyldne marinade. store  lakseskiver deles, men resten skal være hele . Læg dem bredt ud på tallerknerne med et lille  hul midt på tallerknen. Drys lidt peber på lakseskiverne. Dryp og pensl så med noget af marinaden. Dæk tallerknerne med plastfolie, og sæt dem koldt ca 1 time.
Læg ca. 1 tsk   hakkede rødløg i hullet midt på tallerknen og drys lidt salt og løg på skiverne, kun lidt. Drys med klippet purløg.  Sæt resten af marinaden på bordet i en lille  kande og server brød og evt. smør til.