150 g havregryn 
100 g hvedemel 
125 g farin 
¼ tsk  bagepulver 
¼ tsk  salt 
revet skal af 1 citron 
125 g smør 
 
Fyld: 
300 g solbær 
1 spsk  citronsaft 
125 g sukker 
1 spsk  Maizena 
 
Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt fintrevet citronskal. 
Smelt smørret og rør det i dejen. 
Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande (ca. 20x30 cm.) foret med bagepapir. 
Forbag bunden ca. 12 min. ved 175°C.
Bland de skyllede og ribbede solbær sammen med citronsaft. 
Bland sukker og Maizena og vend det sammen med bærrene. 
Hæld fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.
Sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 30 min. til overfladen er gylden. Lad kagen afkøle i formen. 
Løft den op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i snitter.