
Mynte dyrket i haven er ofte meget kraftigere i smagen end mynte i krukker, så smag på den først, inden den koges med sukkerlagen. 
 
2 dl rørsukker 
2 dl kogende vand 
20 g frisk mynte 
750 g solbær 
4 spsk flydende glukose (fra apoteket) 
2 citroner, saft (ca 1,5 dl) 
pynt: myntekviste 
 
Lav en sukkerlage ved at røre sukkeret ud i det kogende vand. 
Læg mynten i, og lad afkøle ca. 15 min. Tag mynten op. 
Læg solbærrene i sukkerlagen, og hæld glukosen i. 
Kog op, og lad det simre ca. 5 min, eller til bærrene er bløde. 
Blend med stavblender, og si blandingen. 
Mos med bagsiden af en ske, til bærskallerne er helt tømte. 
Rør citronsaft i, og afkøl. 
Frys blandingen i en ismaskine, til konsistensen er som en tyk milkshake. 
Hæld sorbeten i plastbeholder, og sæt i fryseren, 3-4 timer. 
Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten direkte i fryseren og røre sorbeten igennem 3-4 gange under indfrysningen. 
Tag sorbeten ud af fryseren ca 10 min. før servering. 
Pynt med små myntekviste. 
--