
 
Solbærmousse som du
kan lave med solbærsyltetøj eller friske solbær.
Arbejdstid: 20 min.
4 personer
 
# Ingredienser til Solbærmousse:
6 spsk
solbærsyltetøj eller 100 g friske solbær(se tips) 
1 tsk stødt kanel 
2 spsk flormelis 
400 g skyr eller
græsk yoghurt 10% 
1½ dl piskefløde 
 
Pynt: 
1 spsk.
solbærsyltetøj 
25 g
pistacie-nøddekerner citronmelisse 
*
Sådan laves
Solbærmousse: 
Rør syltetøj med
kanel og flormelis, hvis syltetøjet ikke er meget sødt. 
Vend forsigtigt
blandingen sammen med skyr eller yoghurt. 
 
Pisk fløden til
blødt skum og vend det i solbærblandingen. 
Hæld moussen i
portionsglas og sæt dem i køleskab indtil servering. 
 
Pynt med lidt
solbærsyltetøj, pistacienødder og citronmelisse. 
 
Tips: Du kan også lave moussen med råsyltede friske solbær:
Rør 100 g friske, rå solbær med 75 g sukker. Lad det trække et par timer og rør
igen. Fortsæt som i opskriften.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------