
 
Ca. 12 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1½
time. Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet.
 
# 
25 g gær
2½ dl mælk 
1 spsk olie
1 tsk salt 
50 g solsikkekerner 
125 g sigtemel (2 dl) 
ca. 250 g hvedemel (4 dl) 
Til pensling: 
1 æg 
3-4 spsk solsikkekerner 
*
1. Udrør gæren i den lune mælk. 
Tilsæt olie, salt, solsikkekerner og sigtemel. 
 
2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig. 
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time. 
 
3. Ælt dejen sammen igen og form den til runde eller ovale
boller. 
Lad bollerne efterhæve i ca. 25 min. på bageplade beklædt
med bage- papir. 
 
4. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med
solsikkekerner. 
Tryk kernerne lidt ind i dejen, så de ikke falder af under
bagningen. 
Bag ved 200-225 °C på ovnens midterste rille i 20-25 min. 
 
Tips: Dejen kan tilsættes 1 spsk sukker eller honning,
ligesom der kan tilsættes 1 dl rosiner. 
Frosne boller bliver sprødest efter optøning, hvis de lunes
i ovnen ved 200 °C i 7-8 min.