(2 brød)
50 g gær 
50 g margarine eller smør 
5 dl mælk eller vand 
1 tsk salt 
1 L rugsigtemel 
2 dl bygmel 
1 dl hvedeklid 
2 dl hvedemel 
1 dl solsikkekerner 
1 spsk kommen 
Pynt:  æg og solsikkekerner 
Smuldr gæren i dejfadet.
Smelt fedtstoffet og tilsæt dejvæsken. Varm den op til 37º. 
Opløs gæren i væsken og tilsæt salt, rugsigtemel, bygmel og hvedeklid. Rør og ælt dejen godt. 
Bland halvdelen af hvedemelet samt solsikkekerner og kommen i.
Hæver tildækket i ca. 30 min. 
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt evt. resten af melet i. 
Form den til to glatte brød og sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir. 
Hæver i ca. 30 min. 
Pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.
Afkøles tildækket på en bagerist.