Kog en Rabarberkompot af: 
½ kg rabarber, vanilje og sukker hvis den er for sur 
Dej: 
125 g smør 
100 g mandler 
175 g sukker 
1 æg 
1 æggeblomme 
175 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
Marengs: 
2 æggehvider 
100 g flormelis
 
Smelt smørret og sæt det til side. Hak mandlerne. 
Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og skummende. 
Tilsæt forsigtigt smørret. 
Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen. 
Derefter vendes mandlerne i. 
Dejen hældes i et smurt fad og kompotten fordeles over.
Æggehviderne piskes stive og flormelis tilsættes - Pisk til det er sej masse. 
Fordel marengsen over kagen.
Bages på nederste rille i 40-45 minutter ved 170°C.
Tips: Når jeg bager den er den aldrig blevet helt gennembagt efter den angivne tid. Derfor er jeg begyndt at bage mandelbunden først i ca. 20 min, og derefter komme kompotten over. Derefter giver jeg den ca. 1 ½ til 2 timer… men prøv jer frem.