500 g nakkefilet i tern 2 x 2 x 2 cm 
2 store løg 
1-2 fed hvidløg 
1 skive bacon 
500 g små nye kartofler 
6 nye gulerødder 
1 stilk blegselleri 
2 dl fløde 13% 
saucejævner 
250 g ærter 
 
Tilbehør: 
4 skiver groft brød og masser af hakket persille
        
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Kog 3 dl vand i en stor gryde. Tilsæt kødet lidt ad gangen. 
Tilsæt løg, hvidløg og bacon skåret i tern. 
Krydr med salt og peber. 
Læg låg på og kog retten ved svag varme i ca. 10 minutter. 
Skrab skindet af de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug. 
Tilsæt kartofler, gulerødder i 2 cm skiver og blegselleri i små tern. 
Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes fløden, og saucen jævnes til. 
Friske eller frosne ærter kommes i og varmes med et par minutter. 
Gryderetten smages til.