2 dåser tun i olie 
½ kinakål i tern 
½ agurk i tern 
½ bakke cocktailtomater 
1 bakke champignon i skiver 
1 rød peber (eller gul) 
 
Eventuelt en mere fyldig salat, der kan bruges til hovedret: 
Radiser i kvarte 
Majskerner (sød majs fra dåse eller optøet sød majs) 
En håndfuld rejer (helst små frosne rejer) 
 
Marinade: 
Eddike 
Vindruekerneolie 
Salt og friskkværnet sort peber 
 
Hertil varme flûtes og iskoldt smør.
  
Skyl og rens grønsagerne, der skæres i mundrette bidder. 
Tomaterne kan deles halvt over, hvis de er for store.
Læg kinakålen i en stor salatskål, læg agurketern over. 
Kom tomaterne i, og ½ delen ad den røde peber. 
Tilsæt champignon i skiver.
Til sidst lægges den afdryppede tun over. 
Tunen kan deles i mundrette biddder - pas på det ikke bliver til smuld. 
Bland olie-edikke marinaden af en sjat varmt vand med salt og peber, tilsæt en smule eddike og en god sjat olie. 
"Olie som en fyrste- eddike som en gnier". 
Ryst marinaden i en jævningsryster og hæld den over salaten og lad den trække ½ time.
Vend salaten, og pynt eventuelt med 1 kop majs og en håndfyld rejer. Afslut med den anden halvdel af peberfrugten.
Tips: En god salat på en varm dag. Kan anvendes som forret eller hovedret. Kan holde i køleskab i ca. to dage. 
Kan man ikke lide olie-edikkemarinade, så kan almindelig dressing bruges - thousand Island eller dilddressing, her kan man komme dressing på ved bordet efter smag.
Godt til grillmad eller fondue.