225 gram sortøjebønner 
6 spsk  planteolie 
1 tsk  hele spidskommenfrø 
1 stk hel kanel på 2,5 cm. 
150 gram finthakket løg 
4 fed knust hvidløg 
225 gram (mark-) champignon 
400 gram tomater 
2 tsk  koriander 
1 tsk  stødt spidskommen 
½ tsk  gurkemeje 
½ tsk  cayennepeber 
2 tsk  salt 
en masse peber 
3 spsk  frisk koriander 
Kog bønnerne op og lad dem simre i to minutter, hvorefter der slukkes. 
De skal stå en time under låg og derefter simre 30 minutter. 
Steg spidskommenfrøene og kanel. Når kapslerne er lidt brune, tilsættes løg og hvidløg, som brunes. 
Tilsæt de groftskivede champignoner og sauter dem på højt blus, til de bliver bløde. 
Tilsæt tomaterne og steg dem et minut. 
Tilsæt krydderierne og bland godt. 
Læg låg på og lad det simre i ti minutter. 
Hæld blandingen i gryden med bønnerne. 
Tilsæt salt, peber og frisk koriander og lad det simre uden låg i 30 minutter. Server retten.