
1 kg rensede blæksprutter med blæksæk 
salt 
1 fed hvidløg 
1 grøn peberfrugt 
1 rød peperoni 
2 tomater 
5 spsk olivenolie 
saft af 1 lime 
7 ½ dl grønsagsbouillon 
2 spsk frisk, bredbladet persille, hakket 
400 g paellaris 
1 ¼ dl tør hvidvin peber 
 
Fjern forsigtigt blæksækkene fra blæksprutterne og kog dem i ca. 10 min i kogende saltet vand. 
Pil, og hak hvidløget fint. 
Gør peberfrugten i stand, og skær den i smalle strimler. 
Gør peperonien i stand, udkern, og skær den i tynde ringe. 
Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern stilkfæste og kerner, og skær dem i tern. 
Varm olien op på paellapanden. 
Steg strimler af peberfrugt og peperoni heri sammen med hvidløget. tilsæt tomaterne, rør limesaften i, og lad det hele simre i ca. 10 min, til al væden er fordampet fra panden. 
Purer blandingen. 
Steg risen på panden i resten af olien. 
Tilsæt grønsagspureen og hæld bouillonen ved. 
Kog risen i ca. 20 min. 
Åbn imens blæksækkene og bland blækket med vinen. 
Hæld det ned til risen gennem en sigte. 
Bland blæksprutterne skåret i små stykker i, og krydr det hele med salt og peber. 
Kog blæksprutter og ris i ca. 20 min. 
Server med hvidløgsmayonnaise.