200 g bacon skåret i små tern 
150 g ærter 
1 dl sødmælk eller fløde 
3-4 æg 
300 g  pasta 
parmesan ost
 
Vand til pastaen sættes over at koge. 
Samtidig opvarmes en pande med lidt olivenolie. 
Når panden er varm hældes baconen på og steges gylden. 
Pastaen hældes i gryden når vandet koger. 
Når baconen er færdigstegt hældes mælken eller fløden ved. 
Samtidig krydres med en god mængde peber. 
Når saucen er kogt lidt ind - må ikke være for tynd - tilsættes ærterne. 
Når pastaen er kogt hældes vandet fra, og æggene tilsættes. 
Der røres godt rundt indtil æggene er stivnet. 
Evt. sættes gryden over varmen igen i mens.
Tilsidst hældes indeholdet fra panden over i gryden, og det hele blandes godt.
Riv frisk parmesan over ved servering. 
Det hele tager 15-20 min. og er en sikker klassiker.