300 g spaghetti 
25 g smør 
1 aubergine i tern (ca. 300 g) 
1 squash i tern (ca. 300 g) 
1 mellemstort hakket løg 
1 dl  tomatpuré 
2 spsk  vand 
1 tsk herbes de provence 
salt og peber 
 
Ostesauce af : 
100 g flødeost naturel 
2 dl  mælk 
1 fed presset hvidløg 
2 spsk  friskhakket persille 
¼ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
100 g mild ost i skiver.
 
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og hæld den til afdrypning i en sigte.
Smelt smørret i en gryde. 
Svits grønsagerne heri i få minutter. 
Tilsæt tomatpure, vand og krydderier. 
Kog grønsagerne ved svag varme under låg i ca. 5 minutter og smag til.
  
Ostesauce : Skær flødeosten i mindre stykker. 
Bland flødeost, mælk og hvidløg sammen i en tykbundet gryde. 
Varm saucen op under omrøring til flødeosten er smeltet og saucen er varm. 
Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
Læg spaghettien i bunden af et ovnfast fad og fordel grønsagerne  ovenpå. 
Tryk dem let ned i spagettien. 
Hæld ostesaucen over retten og dæk overfladen med osteskiver.
Gratiner retten nederst i ovnen ca. 12 minutter ved 225ºC varme.
  
Tips: Der kan evt. laves en kødsauce istedet for grønsagsblandingen, som hældes over spaghettien.