4 portioner spaghetti 
½ rød chilipeberfrugt 
1 løg 
1 gulerod 
1 - 2 stængler blegselleri 
1 bundt persille 
2 fed hvidløg 
1 dl  olivenolie 
1 kg  tomater 
2 spsk  smør 
150 gram mozzarella 
frisk basilikum 
salt, peber 
 
Hak chilipeber, gerne med kernerne, løg, gulerod, blegselleri, persille og nogle basilikumblade fint. 
Svits det hele i olie uden at det tager farve. 
Skold og flå tomaterne (eller hvis der bruges tomater fra dåse skal de bare dryppe af)
Skær tomatkødet i små terninger og kom det i gryden til de andre 
ingredienser. 
Pres hvidløgsfeddene i og krydr med salt og peber. 
Lad saucen koge for svag varme under låg i ca. 30 minutter. 
Pisk saucen med det køleskabskolde smør og bland den med friskkogt 
spaghetti, mozzarella skåret i små terninger og finthakket basilikumblade. 
Fordel retten på forvarmede tallerkener.