Logo

Spanske grillspid med tomat-oliven-nøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg hakket oksekød
1 lille fint hakket løg
1 fed knust hvidløg
½ tsk chilipulver
salt og peber
½-1 tsk finthakket rosmarin
olie

Sauce:
1 finthakket løg
1 fed fint hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
500 g skoldede flåede hakkede tomater
1 skrællet udkernet groft revet æble
½ dl tomatpuré
3 dl kraftig rødvin
1 ½ dl tør sherry
1 lille rød chilipeber
25 g rosiner
½ tsk stødt kanel
salt og peber
50 g grønne groft hakkede oliven
25 g smuttede malede mandler

Ælt kødet med løg og krydderier, form det til 20 kugler og læg dem koldt et par timer evt. længere.

Tomat-oliven-nøddesauce:
Svits løgene i en gryde i den varme olie, mens der røres, tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen oliven og mandler og kog saucen i ca. 10 min. Tag chilipeberen op, bland oliven og mandler i, smag saucen til og hold den varm.

Fordel kødet på 4 grillspid, pensl det med olie og steg spiddene over gode gløder 4-5 min. på hver side.
Anret spiddene på et serveringsfad og server dem med den krydrede sauce.

Tilbehør: Groft brød og tomatsalat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her