
Disse mad-cupcakes er gode at lægge i madpakken - og så smager de af ferier ved Middelhavet! 
 
6 store eller 12 alm. cupcakes:
275 g hvedemel 
1 knsp salt 
1 spsk bagepulver (strøget mål) 
2 spsk sukker 
¼ tsk muskatnød 
2 ½ dl mælk 
3 spsk olivenolie 
1 æg, letpisket 
200 g hakket, kogt spinat 
100 g pinjekerner 
 
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 6 store huller. 
Bland de tørre ingredienser i en skål. 
Rør mælk, olie og æg sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er godt blandet. 
Fold de tørre ingredienser i mælkeblandingen og rør, til det er næsten blandet. Rør spinat og pinjekerner i. 
Fordel dejen i formen og bag brødene i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist. 
Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 
Variationer: 
 
Med pesto og pinjekerner 
Følg basisopskriften. 
Erstat spinat med ½ dl frisk basilikumpesto. 
 
Med spinat. pinjekerner og sorte oliven 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt ½ dl finthakkede, sorte oliven sammen med spinat og pinjekerner. 
 
Med spinat og parmesan 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 4 spsk friskrevet parmesan sammen med spinat og pinjekerner. 
Drys ½ tsk parmesan oven på hvert brød før bagning.