
2 løg 
2 spsk smør eller margarine 
1 spsk (oliven)olie 
500 g hakket oksekød 
100 g champignon (eller flåede tomater) 
1 spsk koncentreret tomatpuré 
1 bouillonterning 
salt og peber 
1 tsk oregano 
1 bdt klippet purløg (eller persille) 
Tilbehør: reven ost, spinatnudler, kogt efter anvisningen på posen - se også Kogning af pasta, spaghetti, makaroni under Tillæg 
*
Hak løgene fint og lad dem snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve. 
Tilsæt kødet og vend det, til det smuldrer. 
Kom champignon direkte ned i gryden og tilsæt bouillonterningen, der er opløst i 2 dl vand. 
Smag til med salt og peber og tilsæt oregano og lidt klippet purløg. Gem lidt til pynt.
Læg låg over og lad saucen småsnurre i 35-45 minutter - tilsæt om nødvendigt lidt mere væde. 
Server saucen med kogte spinatnudler, drysset med purløg og server yderligere friskreven ost eller halve hårdkogte æg til.