450 g hakket spinat 
15 g smør 
4 æg 
½ tsk revet citronskal 
salt, peber 
muskatnød 
 
Fyld: 
200 g røget laks 
150 g flødeost 
1 dl cremefraiche 
2 spsk dild 
 
Spinaten blancheres og presses fri for væde. 
Blendes med smør. 
Æggeblommer piskes godt og røres i. 
Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes. 
Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. 
Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca ½ cm tykkelse. Bages ca 10 min v 200ºC. 
Skal føles fast men ikke tør. 
Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke. 
 
Fyld: 
Ost røres med cremefraiche. Hakket laks, dild, salt og peber tilsættes. Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. 
Oste/laksemassen smøres på spinatpladen. 
Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. 
Hviler i køleskab mindst 3 timer, men gerne til næste dag.
 
Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og pyntes med citronspringer, tomatbåd og en dildkvist.