2 tykke ål á 500-600 g 
50 g salt 
2 liter vand 
1 suppevisk 
200 g istandgjorte suppeurter 
8 spsk eddike 
1 spsk peberkorn 
laurbær 
 
Salsa: 
1 lille bdt  persille 
1 lille stykke peberrod 
½ dl olie 
3 spsk finthakkede skalotteløg 
½ dl hvidvinseddike 
150 g æble skrællet og befriet for kernehus 
100 g æble skåret i små tern 
100 g majroe i små tern 
+ lidt ekstra olie og eddike at vende ternene i 
 
Rens og flå ålen. Skær ålen i portionsstykker. Drys med groft salt og stil 
køligt 1 døgn eller på køkkenbordet 6-8 timer. 
Kog suppeurter og suppevisk op i 1 liter koldt vand. 
Skyl ålestykkerne, og kom dem i det kogende vand, tilsæt 1 tsk salt, og 
kog ca. 25 minutter. 
Tag dem op og hold dem lune. 
Blend persillens blade med olie og peberrod, bland med løg og smag til 
med salt og peber. 
Damp æblestykkerne ca. 5 minutter med hvidvinseddike under låg og gnid så blanding gennem en sigte eller blend den. 
Server ålestykkerne med de persilleolien, æbleeddiken og de små 
æblestykker omkring. 
  
Tips: Man kan øge til 1 kg ål og give kartofler til, så har man en hovedret.