ca. 1 kg kalveryg (tal med din slagter om, hvad der er godt til 
sprængning/saltning) 
et par dl salt 
kogende eller koldt vand 
et par laurbærblade 
75 g  ærter pr person 
75 g  sukkerærter pr. person 
 
Sauce: 
6-8 dl mælk 
et par spsk  Maizenamel 
et stykke frist peberrod 
havsalt og friskkværnet sort peber 
  
Ca. 1 kg kalveryg dækkes med et par dl salt og kogende eller koldt vand - henstår ca 8-16 timer på køl - koges herefter ca. 1 time i nysaltet vand 
evt med et par laurbærblade. 
Skæres i skiver og serveres med:
Dampede ærter, små grønne ekstrafine ærter, ca. 75 g  pr person samt 
dampede sukker ærter - ca. 75 g  pr. person. 
Kogte aspargeskartofler og peberrodssauce, som laves af: 
Ca. 6-8 dl skummet- eller jersey- eller minimælk (de nye mælketyper, 
der ligger mellem skummetmælk og letmælk, 
Jerseymælken er fra Thise mejeri, forhandles af Irma indtil videre. 
Et par spsk  Maizena-hvedemel, et stykke frist peberrod, havsalt og 
friskkværnet sort peber. 
Et par dl mælk røres med hvedemel. 
Resten af mælken varmes op og jævnes - se anvisningen på pakken. salt 
og peber kommes ved og der smages til med frisk revet peberrod. 
Server gerne ekstra peberrod til dem der ønsker stærk peberrodstouch.