3 dl kalvefond 
1 hakket skalotteløg 
1 cm frisk ingefær 
½ dl balsamicoeddike 
1 dl soja 
1 hjertesalat 
½ friseé 
1 bdt  rucola 
1 lollo rosa salat 
1-2 mangofugter 
1 rød chili 
200 g sukkerærter 
saften af 1 limefrugt 
1 tsk  olie (fx jordnøddeolie) 
  
Lad tungen trække i kogelagen og skær den efter afkøling i tynde lange 
skiver på skrå. 
Kog løget med fonden til det er meget kraftigt, tilsæt ingefær, eddike og efter lidt mere kogning også soja. 
Lad det koge til en tyk lage. 
Salaterne skylles og duppes tørre. 
Rives i mindre stykker og vendes med fintstrimlet rød chili og skårne 
sukkerærter i saften af limefrugt og olie. Anrettes på tallerkener med 
både af skrællet mango, skiver af tunge og en stribe glace dryppet 
henover. 
Serveres med brød.
  
Tips: Få enten slagteren til at sprænge en tunge eller lav selv en lage på 
13% salt og spræng tungen i 2 døgn heri. 
Kog tungen i 2 timer i rent koldt vand.